“Ik wil model worden”, Do’s and don’ts

“Ik wil model worden”, Do’s and don’ts

22 januari 2020

Voor bepaalde meiden, maar ook heren is model worden altijd een droom geweest. Je leeft er naar toe, je bekijkt youtube filmpjes, die betrekking hebben op modelleren en je leeft je helemaal in door zelf model te spelen voor de spiegel. Maar hoe wordt je nou eigenlijk model bij een professionele modellenbureau. Het vinden van een professionele modellenbureau is op zich geen probleem, maar hoe interesseer je dat bedrijf om speciaal jouw te kiezen om modellenwerk te doen uit de vele honderden dan wel duizenden verzoeken, die maandelijks binnen komen? In dit artikel komen enkele tips aan de orde welke je in acht kunt nemen bij je eerst volgende sollicitatie bij een modellenbureau.

Oefen veel

Als je denkt, dat modellenwerk alleen inhoudt, dat je goed moet kunnen poseren en dat je alleen moet weten hoe in de camera te kijken, dan heb je het glad mis. Het is de bedoeling, dat je elke dag oefent met lopen, met poseren, dat je let op de manier waarop je het publiek aanspreekt met je gelaat dan wel gezichtsuitdrukkingen, je houding, kleding en veel meer. Zorg er ook voor, dat je zeer representatief de deur uit gaat

Stuur leuke foto’s, maar niet te veel

Om er zeker van te zijn, dat model scouters een goed beeld van je krijgen is het altijd goed om een paar foto’s van jezelf op te sturen. Probeer alleen niet te veel foto’s te sturen waardoor de scouter bedolven raakt onder de vele foto’s en waardoor je foto zijn effect verliest. Probeer een selectie te maken van je beste foto’s en die op te sturen. Er zullen altijd foto’s zijn die je minder vindt en die dus uit je protfolio van foto’s kunnen welke je wenst op te sturen voor de scouter.

Nooit betalen voor een aanmelding

In je zoektocht naar een goede modellenbureau zul je enkele tegen komen, die van je eisen, dat je een bepaald bedrag betaald voor de aanmelding en om er verzekerd van te zijn, dat je ook daadwerkelijk als model ingezet kan worden. Niets is minder waar en betaal nooit voor een aanmelding. Bij een normale professionele modellenbureau zal er niet gevraagd worden naar een bijdrage voor de aanmelding.

Probeer jezelf te “verkopen”

Probeer goed voor de dag te komen, kleed je representatief en werk veel aan jezelf. Ga indien nodig naar de gym om in “shape” te blijven, verzorg jezelf en veel meer. Maak het modellenwerk een deel van je leven en probeer niet alleen voor de camera model te zijn, maar in alles wat je doet. Als een toevallige modellenscouter langs gaat zou die je op basis van je voorkomen direct aan een contract moeten kunnen binden.

Over een contract gesproken...

Als je eenmaal een professionele modellenbureau hebt gevonden, let dan ook op wat er in het contract staat. Let vooral op de kleine lettertjes. Bind je niet aan zogenaamde exclusiviteitscontracten waardoor je uiteindelijk geen kant meer op kan. Ga altijd voor jezelf na of je precies weet wat de voorwaarden zijn in het contract en welke voordelen je aan zo een contract overhoudt. Als je je goed hebt laten informeren en als je zeker weet, dat je er geen spijt van zal hebben, kun je het contract tekenen.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden